About me

I am a marketing/communications consultant and mindmap trainer. I use mindmapping to help companies focus their strategy and map their business.

The majority of mind maps I see around (e.g. on the internet)
are inadequate and do not deliver
what mind maps potentially can.

mindmapproductenHB

8 Responses to About me

 1. ellen de Jongh says:

  zou het niet slim zijn om dit te leren aan kinderen als ze aan de middelbare school beginnen? gewoon les geven in mindmappen. hebben ze hun hele verdere leven wat aan!
  mooi systeem om wat orde in je leven/(huis)werk te brengen.

  vriendelijke groet,
  Ellen de Jongh.

  • Jerre Lubberts says:

   Wat mij betreft een must maar moeilijk door te voeren. Ik heb al een tijd lang geprobeerd (gratis) middelbare scholen dit aan te bieden, maar om het hele docentencorps mee te krijgen is niet te doen. Ze ervaren het vaak als bedreigend en willen niet veranderen. Op basisscholen zie je wel veel woordwebs, maar nog weinig echte mindmaps.
   Als iemand een goed idee heeft om wat voor kinderen te doen met mindmappen help ik graag mee.
   Jerre Lubberts

 2. hoi ellen,
  helemaal mee eens. Ik merk aan mijn eigen zoon dat het succesvol is. Bij moeilijke onderwerpen op school maakt hij altijd een mindmap én haalt hoge cijfers. Op scholen zijn mindmaps handig om sneller te leren, zaken beter te onthouden en complexe onderwerpen te vereenvoudigen.
  hans

  • Thea Dijkstra says:

   Ik hoorde via omrop fryslan dat je morgenavond in de Tille bent. Mijn man begeleid een jongen van 14 met zijn huiswerk, is het iets voor hen om samen naartoe te gaan? Heb je een specifieke doelgroep voor die avond?

 3. @Jerre, ben het wel, maar ook niet met je eens. In het algemeen eens dat op scholen veel meer met mindmapping moet gebeuren. Heb vier mindmap sessies gedaan op de onderwijsbeurs IPON. Dat trok veel én enthousiaste docenten. Met meerdere scholen afspraak gemaakt voor vervolgsessie op scholen. Dus volgens mij komt dat wel goed.

 4. Jerre Lubberts says:

  Goed om te horen Hans. Ik had laatst de rector en de muziekdocent mee, maar toch kwamen we niet verder.
  Jerre Lubberts

 5. Hans,
  Ik heb vorige week zo’n presentatie van jou bijgewoond bij UCK (in de voormalige gevangenis). Ik ga inderdaad even experimenteren, maar kom er nog niet helemaal uit. Jij had behalve het voorbeeld van Rio nog twee goede voorbeelden. Kun jij me die mindmap-voorbeelden mailen. Juist mindmaps van complexe vraagstukken zijn inspirerend en leerzaam?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s